De Ventoux als stille getuige

15,00

Excl. BTW: €14,15

Model:
9789080859708

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Bestellen

Omschrijving

De grote dichter en humanist Francesco Petrarca (1304-1374 ) heeft tijdens zijn jarenlange verblijf in de Provence niet alleen prachtige sonnetten voor zijn onbereikbare liefde Laura geschreven, maar ook een wereldberoemd briefverslag over zijn beklimming van de Ventoux op 26 april 1336. Het is ‘s werelds oudste beschrijving van een tocht naar de top van de Kale Berg.
 
De soms raadselachtige inhoud van dit briefverslag, waarvan een volledige vertaling als bijlage in dit boek is opgenomen, blijkt allengs van groot belang voor Marcel Duval van de Police Judiciaire in Avignon wanneer hij belast wordt met het onderzoek naar de mysterieuze moord op de rectrix van het Lycée in Carpentras. Het ontzielde lichaam van de eenenveertigjarige vrouw is gevonden op het voormalige kerkhofje achter de Saint Pierre in Bedoin, het schilderachtige plaatsje aan de voet van de Ventoux. 
 
De Ventoux als stille getuige is de derde thriller van Thijssens. Martin Thijssen is thuis in de streek en heeft oog voor de couleur locale.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder